Product DetailCurrent Location :Home > Products > Grow Light
Full Spectrum LED Grow Light, 300W, 184ppfd, Red/Blue/Gold/Purple
  • Full Spectrum LED Grow Light, 300W, 184ppfd, Red/Blue/Gold/Purple
Full Spectrum LED Grow Light, 300W, 184ppfd, Red/Blue/Gold/Purple
Model: LT-GLVQ300W
Inpute Woltage: 85-265V AC
Light Source: 75W*4
Power: 300W
Frequency: 50/60Hz
Size: 283*283*75mm
Wavelength: 380-840nm   most effective for plant growing from budding to fruiting
Working Temp: -20 to +50 degree centigrade 
               -4 to 122 Fahrenheit
Beam Angle: 60/90 degree 
Lifespan: >250,000Hrs
Aavised Hanging Height: 1.2M/4FT
PPFD: 184mol/square meter/s
Net Weight: 4.8Kg
This type of LED grow light mainly used for large scale greehouse growing as supplemental lighting and indoor plant growth as a main lighting.
Description
>>>>>>>>>>>>>How good is Liteto in making LED Grow Light???>>>>>>>>>>>>
All the following information is originally from our UK engineer based on real test work, planty of work!!!
Question1: 
How do we make LED grow light as good as or better than CFL lighting and Metal halide lighting in terms of assisting plant growth? 
Answer1: 
"There is two methodes of approach for this, using single color/wavelenth LEDs in an array to achieve the correct spectral coverage. Or, as Osram and the likes for a "White" LED which produces the correct spectral output. "
Question2: 
what's typical spectrum for Metal Halide?
Answer2: 
The above is a typical spectrum for Metal Halide, which is the current Main stay for growth performance. CFLs for Growth are typically optimised to improve spectrum for growth. 
Question3: 
How do we measure the performance of growth lighting?
Answer3: 
Spectrometer is the best way to verify. If you have a look at the graph, you can see a strong peak in the red and the blue spectrum. 
Question4:
How to make a full spectrum LED grow light? 
Answer4:
RGBW together can be full spectrum. if the white phosphor is good enough and can provide sufficient spectrum. 
Question5:
Can Red/Blue only be full spectrum?
Answer5:
No. typically and LED's spectral width is fairly small. Say 10-30nm. So if a 610nm red, what we expect to  see a peak on a graph between 590-620nm, with  the peak around 610nm. 
Most Red/Blue systems will use two or three different wavelength Red and Blue leds to cover as much as possible of the Red and Blue spectrums, which contributes to plant growth. 
Question6:
Is green LEDs important to LED grow light?
Answer6:
The Green part of the visible spectrum doesn't contribute to plant growth. Hence plants are typically green-to reflect the green light as its useless to them. 
Question7:
In current stage, what needs to improve in LED grow lights out in the market? 
Answer7:
the problem with Red/Blue LEWD grow lights is the coverage of the Red and Blue parts of the Spectrum isn't as good or as intense as the Metal Halide or CFL lights. 
Question8:
The "Full Spectrum" LED grow lighting in the market reall full spectrum?
Answer8:
There has been a great deal of work to engineer White LEDs with  a good phosphor to attempt to cover the Red and Blue visible spectrum as well as possible, and this is why some manufacturers are claiming "Full Spectrum" Led. Specifically because it covers the red and blue parts of the spectrum reasonably well.
The following spectrum is typical White LED (one the left) and on the right is seperate LEDs

Notice the white LED, while its very effective for the Blue part of the spectrum, its pretty poor for the Red end of the spectrum.
Question9:
Why LED grow lighting are seen casting red/blue/red+blue mixed color?
Answer9:
this can be seen with the vast majority of LED grow lights. The Blue end of the spectrum contributes to Leaf growth and main plant growth. The Red part of the spectrum is especially important when the plant comes to flower or produce fruit. In the past Growers typically use Metal halide to grow their plants and switch to High Pressure Sodium(HPS) lighting at the time the plant flowers or fruits. The Sodium light is rich in Red Light. 
Question10:
How to make a true good LED grow light? 
Answer10:
Finding the weakness of LED grow light,  and improve to make it stronger. 
When we've tested LED grow lights, they work wonderfully for growth from Seed. When it comes to flowering, typically they don't perform as well as Sodium lamps, which is why professional growers use LED only for the first part of growth. 
To improve this situation in LED grow light, we use a full spectrum white LED from Osram and the use a spectrometer to measure its spectral outputs, then add more Red or a Selection of Red dies at various wavelengths to improve the output profile of the LED Lamp.
The only true way to design a LED Grwo Light is to design with  spectral output in mind. Design, test for output and spectral output and re-design until you've got a nice coverage of the red&blue ends of the visible spectrum. 

Question11: 
Cooling is still important or no longer that important? 
Answer11:
Cooling si important as well. LEDs spectrum will shift a little depending on temperature and the datasheet wavelength specs are good for 25C.
Typical grwo systems need to  be IP Rated for water, Dust and Humidity. Most grwos are enclosed and are very high humidity. and the cooling must be good and quiet. Typically large scale grows output significant heat.
Question12:
what shapes of led grow light should be? 
Answer12: 
People who buy grow lights are accustomed to buying low bay/high bay lights which are suspended above the crop. LEDs work well in that cinfiguration, but they also work well on the side of the plants. 

"We extensively tested a wide range of multichip led's. 
the 6+ wavelengths, we found the best performance to be leds which included multiple blue wavelength dies and multiple red wavelength dies, these significant importance in covering the red and blue spectrums with little or no gaps. 
needless to say this is quite hard with LEDs-fluorescent(CFL) systems and metal halide systems still out perform LEDs in terms of growth. LEDs ONLY seem to offer significant advantages if die selection is GOOD!
Quoted dies we have been typically epileds and bridgelux. 
We have a spectrometer to hand and we tested our leds with it and found significant gaps in the spectrum.
some companies offer 700nm or other near IR dies to be included. There's papers online that suggest it contribute to plant growth, but only to a minor degree. UV dies have also been offered to us (380nm), but we also feel they contribute negatively to plant growth. 
one fo the leds we have even includes a green die. 
on the other hand Aquarium, particularly Marine aquarium systems work well with LEDs instead of conventional lighting. "
Liteto Die Selection is GOOD! that's all i want to say. and that's all matters to the plants. everything comes into matters range only when the led grow light with the Right Die Selection. oterhwise, it is just lighting in red and blue. 
Should you have any questions, please feel free to contact us. 
Pre:LED High Bay Linear 80W / LED High Bay Linear Lighting 80W
Next:High Bay Tube-HighLux
ABOUT US
Company Profile
Company Culture
Why Liteto?
Certificates
Factory Tour
Application
Technology
PRODUCTS
Tube Light
Panel Light
Projecting Light
Light Source Plate
High Bay Tube-Beam Directional
High Bay Tube-HighLux
High Bay Light-UFO
High Bay Light-Flood
Grow Light
Studio Light
Linear Light
NEWS
Company News
Industry News
CONTACT US
Shenzhen Liteto Electronics Co., Ltd.
Tel:+86-755-8618,2329
E-mail:info@liteto.com
Address:Unit D, 3rd Floor, Building B, Chengtiantai Industry Park, No, 9 Huaxing Road, Dalang, Longhua Dist, Shenzhen, Guangdong, China