Product DetailCurrent Location :Home > Products > Grow Light
Full Spectrum LED Grow Light, 150W,
  • Full Spectrum LED Grow Light, 150W,
Full Spectrum LED Grow Light, 150W,

Features:

1. Full spectrum light LED with wide wavelength 380nm-840nm. According plant absorption difference, we provide vary dies selection;

2. Module design, easy for maintenance;

3. Lateral-intake air cooling system;

4. Universal Power supply 85-265V AC, IP67;

5. Overheated protection when over 158 Fahrenheit/70 Celsius degree

6. Suspended or fixed installation available;

7. CE, RoHS complied. 

Description

Model:

LT-GL150W

Input voltage

86-265V AC, 50/60Hz

Light Source

COB

Power

150W

Dimension:

10x7.67x6.18 Inches

255x195x157mm

Lamp IP rating:

IP44

Wavelength:

380-840nm

Working temperature:

-4 to 104 Fahrenheit degree

-20 to +40 Celsius degree

Beam angle:

90 degree

Lifespan:

>25,000Hrs

Advised height:

3FT

0.9m

PPFD:

192micro-mol/square meter/second

Net Weight:

3.8KG

Application Environment:

Indoor

Warranty:

2 years

 


Light Intensity & PPFD test data

Bean angle

Height

FT/M

Data Type

The distance from centric unit: Inch/CM

0

0

3.94

10CM

7.87

20CM

11.81

30CM

15.75

40CM

19.69

50CM

23.62

60CM

27.60

70CM

31.50

80CM

35.43

90CM

39.37

100CM

43.31

110CM

47.24

120CM

90

1FT

0.3M

PPF

1581

1289

494

45

3

 

 

 

 

 

 

 

 

Lux

31149

25556

9907

938

79

 

 

 

 

 

 

 

 

1.64FT

0.5M

PPF

872

548

402

201

79

9

 

 

 

 

 

 

 

Lux

11259

10843

7990

4025

1620

191

 

 

 

 

 

 

 

2FT

0.6M

PPF

427

416

311

187

89

32

6

 

 

 

 

 

 

Lux

8412

5226

6204

3743

1803

661

124

 

 

 

 

 

 

3FT

0.9M

PPF

192

192

173

145

101

71

41

20

6

 

 

 

 

Lux

3788

3800

3443

2888

2022

1429

841

416

125

 

 

 

 

4FT

1.2M

PPF

115

110

104

92

79

65

50

31

21

13

6

 

 

Lux

2280

2185

2069

1931

1590

1307

1009

646

636

284

145

 

 

5FT

1.5M

PPF

73

72

71

66

60

54

43

39

28

22

16

7

4

Lux

1449

1435

1404

1311

1192

1075

971

775

568

443

324

157

91

6FT

1.8M

PPF

52

52

49

44

40

37

32

25

25

20

17

12

9

Lux

1031

1031

970

876

797

748

642

512

508

408

347

254

199

6.56FT

2.0M

PPF

41

41

39

38

34

31

30

25

22

19

13

13

11

Lux

826

822

778

767

681

627

603

504

451

394

281

267

227



>>>>>>>>>>>>>How good is Liteto in making LED Grow Light???>>>>>>>>>>>>
All the following information is originally from our UK engineer based on real test work, planty of work!!!
Question1: 
How do we make LED grow light as good as or better than CFL lighting and Metal halide lighting in terms of assisting plant growth? 
Answer1: 
"There is two methodes of approach for this, using single color/wavelenth LEDs in an array to achieve the correct spectral coverage. Or, as Osram and the likes for a "White" LED which produces the correct spectral output. "
Question2: 
what's typical spectrum for Metal Halide?
Answer2: 
The above is a typical spectrum for Metal Halide, which is the current Main stay for growth performance. CFLs for Growth are typically optimised to improve spectrum for growth. 
Question3: 
How do we measure the performance of growth lighting?
Answer3: 
Spectrometer is the best way to verify. If you have a look at the graph, you can see a strong peak in the red and the blue spectrum. 
Question4:
How to make a full spectrum LED grow light? 
Answer4:
RGBW together can be full spectrum. if the white phosphor is good enough and can provide sufficient spectrum. 
Question5:
Can Red/Blue only be full spectrum?
Answer5:
No. typically and LED's spectral width is fairly small. Say 10-30nm. So if a 610nm red, what we expect to  see a peak on a graph between 590-620nm, with  the peak around 610nm. 
Most Red/Blue systems will use two or three different wavelength Red and Blue leds to cover as much as possible of the Red and Blue spectrums, which contributes to plant growth. 
Question6:
Is green LEDs important to LED grow light?
Answer6:
The Green part of the visible spectrum doesn't contribute to plant growth. Hence plants are typically green-to reflect the green light as its useless to them. 
Question7:
In current stage, what needs to improve in LED grow lights out in the market? 
Answer7:
the problem with Red/Blue LEWD grow lights is the coverage of the Red and Blue parts of the Spectrum isn't as good or as intense as the Metal Halide or CFL lights. 
Question8:
The "Full Spectrum" LED grow lighting in the market reall full spectrum?
Answer8:
There has been a great deal of work to engineer White LEDs with  a good phosphor to attempt to cover the Red and Blue visible spectrum as well as possible, and this is why some manufacturers are claiming "Full Spectrum" Led. Specifically because it covers the red and blue parts of the spectrum reasonably well.
The following spectrum is typical White LED (one the left) and on the right is seperate LEDs

Notice the white LED, while its very effective for the Blue part of the spectrum, its pretty poor for the Red end of the spectrum.
Question9:
Why LED grow lighting are seen casting red/blue/red+blue mixed color?
Answer9:
this can be seen with the vast majority of LED grow lights. The Blue end of the spectrum contributes to Leaf growth and main plant growth. The Red part of the spectrum is especially important when the plant comes to flower or produce fruit. In the past Growers typically use Metal halide to grow their plants and switch to High Pressure Sodium(HPS) lighting at the time the plant flowers or fruits. The Sodium light is rich in Red Light. 
Question10:
How to make a true good LED grow light? 
Answer10:
Finding the weakness of LED grow light,  and improve to make it stronger. 
When we've tested LED grow lights, they work wonderfully for growth from Seed. When it comes to flowering, typically they don't perform as well as Sodium lamps, which is why professional growers use LED only for the first part of growth. 
To improve this situation in LED grow light, we use a full spectrum white LED from Osram and the use a spectrometer to measure its spectral outputs, then add more Red or a Selection of Red dies at various wavelengths to improve the output profile of the LED Lamp.
The only true way to design a LED Grwo Light is to design with  spectral output in mind. Design, test for output and spectral output and re-design until you've got a nice coverage of the red&blue ends of the visible spectrum. 

Question11: 
Cooling is still important or no longer that important? 
Answer11:
Cooling si important as well. LEDs spectrum will shift a little depending on temperature and the datasheet wavelength specs are good for 25C.
Typical grwo systems need to  be IP Rated for water, Dust and Humidity. Most grwos are enclosed and are very high humidity. and the cooling must be good and quiet. Typically large scale grows output significant heat.
Question12:
what shapes of led grow light should be? 
Answer12: 
People who buy grow lights are accustomed to buying low bay/high bay lights which are suspended above the crop. LEDs work well in that cinfiguration, but they also work well on the side of the plants. 

"We extensively tested a wide range of multichip led's. 
the 6+ wavelengths, we found the best performance to be leds which included multiple blue wavelength dies and multiple red wavelength dies, these significant importance in covering the red and blue spectrums with little or no gaps. 
needless to say this is quite hard with LEDs-fluorescent(CFL) systems and metal halide systems still out perform LEDs in terms of growth. LEDs ONLY seem to offer significant advantages if die selection is GOOD!
Quoted dies we have been typically epileds and bridgelux. 
We have a spectrometer to hand and we tested our leds with it and found significant gaps in the spectrum.
some companies offer 700nm or other near IR dies to be included. There's papers online that suggest it contribute to plant growth, but only to a minor degree. UV dies have also been offered to us (380nm), but we also feel they contribute negatively to plant growth. 
one fo the leds we have even includes a green die. 
on the other hand Aquarium, particularly Marine aquarium systems work well with LEDs instead of conventional lighting. "
Liteto Die Selection is GOOD! that's all i want to say. and that's all matters to the plants. everything comes into matters range only when the led grow light with the Right Die Selection. oterhwise, it is just lighting in red and blue. 
Should you have any questions, please feel free to contact us. 

Pre:UFO LED High Bay Light, 200W, Meanwell Power, Philips 3030
Next:Full Spectrum 380-840nm COB LED Grow Light, 600W, Optional Bean Angle
ABOUT US
Company Profile
Company Culture
Why Liteto?
Certificates
Factory Tour
Application
Technology
PRODUCTS
Tube Light
Panel Light
Projecting Light
Light Source Plate
High Bay Tube-Beam Directional
High Bay Tube-HighLux
High Bay Light-UFO
High Bay Light-Flood
Grow Light
Studio Light
Linear Light
NEWS
Company News
Industry News
CONTACT US
Shenzhen Liteto Electronics Co., Ltd.
Tel:+86-15-999-6-777-51
E-mail:info@liteto.com
Address:Unit D, 3rd Floor, Building B, Chengtiantai Industry Park, No, 9 Huaxing Road, Dalang, Longhua Dist, Shenzhen, Guangdong, China